Vlk samotář - Havířská desítka

18.10.2015 20:41

V sobotu jsem se jen já (Marek Chrascina) rozhodl, že si zajdu na 1.ročník Havířské desítky (teda rozhodl jsem se už týden předtím, ale závod byl v sobotu). Předešlý rok se konal 0tý ročník, který probíhal na stadionu Slávie, za účasti halového mistra světa Pavla Masláka, což je vlastně jeho rodište (město narození). Na prvním ročníku již nebyl, ale velkou změnou bylo že se trať přesunula do centra města na Náměstí republiky, což dalo závodu jistě správný šmrnc.

"Dutý sudy nepotopíš"


Co se týče počasí dalo by se říct, že bylo zcela ideální v době závodu netuším asi nějakých 13stupňu oblačno, ovšem jak jsem jel zpátky již značně pršelo a navíc měl vlak asi 30minut spoždění nic neobvyklého, ale už fakt v té Chotěbuzi přituhovalo, příšte přestupuji v Těšíně ! Trať byla mazlavá po asfatě, kde se běželi 4 kola (10:4= 2,5km/kolo) no vlastně podle pořadatelů trať měla 10 120m takže tak s drobným převyšením nějakých 40m, vedla víceméně v centru města.

 

                                                                                                                                           (taková ta na stupíncích)

 

Závod se mi za pomocí Ódinovy podařilo nějak vyhrát s výsledným časem 33:56, což sice není nějaká sláva, ale jak kdysi řekl jeden velikán "malý krůček pro člověka, velký skok pro lidstvo". Vlastně tohle je úplně mimo mísu, takže závod hodnotím určitě kladně a za rok doufám v hojnějším počtu.

 

Tento článek vytvořil a sepsal není-li uvedeno jinak Váš Marko Chrasci..