Račák je prostě Račák

04.08.2015 02:09

Opět nádherné počasí, skvělá parta, výborné jídlo a netknutá příroda nás po roce přivítala v Račím údolí. Toto báječné místo poblíž Javorníku v Rychlebských horách si nás podmanilo a vytvořilo v nás jakousi závislost. Již třetím rokem jsme deset dnů strávili v tomto netknutém koutku přírody a zcela jistě budeme chtít v příštím roce nevynechat.
Tentokrát se naše tréninková parta zapojila i do programu tábora, který byl veden v duchu seriálu „Akta X aneb po stopách lesního muže.“
Můžu prozradit, že když se hledali v noci po lese mimozemšťani, měli v gatích úplně všichni.
Ale, že byli pěkně maskovaní.
Zkrátka jsme se i zapojili do různých her a soutěží. Přípravku zastupoval pouze jeden člen a to byl Franta Szkatula, ten ale netrénoval, protože přípravky měly v červenci odpočívat a nabírat nové síly do zbytku letošní sezóny. Nicméně si tábor jistě užil.

Zbytek tréninkové skupiny trpěl pod vedením trenéra Kamila Lubojackého. Kdo nechtěl makat, nedostal najíst, a kdo v tréninku švindloval, byl pro výstrahu vyhoštěn na noc z tábora mezi vlky.

Teď už vážně:
Naši partu tvořili z dorostu Ivana Lubojacká, Lenka Peterková, z Třince se přidala Hanka Peterková. Starší žactvo zastupovali Iva Štefková, René Sasyn, Terka Marszalková, Sára Halová, Marki Sikorová, z Třince se přidala Míša Raszková. Za mladší žactvo: Míša Šimurdová, Erika Zahaluková a Kája Sasynová.
Naprostou pochvalu si zaslouží úplně všichni. Tak jak zvládali dvoufázové tréninky a i přes únavu, se ještě zúčastňovali táborových her, bylo fakt obdivuhodné.
Celé soustředění bylo zaměřeno na zvýšení fyzické kondice, ale ne jen to, ukázali jsme si i nějaké nové cviky a regenerační finty.
Tréninky byly protkány cvičením, během, turistikou, bruslemi, posilováním i bazénem.
Podle posledních testů svůj účel soustředění naprosto splnilo.
Hlavně, se stmelil kolektiv a poznali jsme i nové kamarády.
PS: Akorát baby měly pořád bordel na chatkách, což mírně omlouvá únava a dámské kosmetické potřeby. Také „kurtok*“ který zavedla, Sára s Erikou nebyl pořádku moc nápomocen.
*Kurtok:  Význam tohoto slova spočíval v tom, že si naše dámy kdykoli, cokoli a to i bez vědomí dané osoby půjčovaly mezi sebou, aby nechodily náhodou ve stejných věcech déle jak dvě hodiny. Mělo to za následek, že po čase některá neměla v čem chodit a jiná zase hromadila oděvy na své chatce. Myslím, že ješte dnes nemají pohromadě své věci.
„Já vím, bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí“.

Tolik o letošním krásném soustředění a těším se opět na další s touhle skvělou partou.

KL


Běžecký výlet.

Více fotek později.
Kde jsme byli:www.raciudoli.cz/