Perné soustředění ve Vysokých Tatrách

02.08.2015 00:00

Už v zimní přípravě se část bežců (kdo viz. foto + Marketa F. , Oto atd... Když někdo někoho z fotky nepozná je to jeho problém)  dohodla, že si střihneme nějaké to soustředění v Tatrách. A sen se stal skutečností ! Od pondělí 27.7 do pátku 31.7 jsme se byli soustředit v okolí luxusního rezortu hotelu Borovica**** www.hotelborovica.sk/sk/. (všechny odkazy, které jsou ve článku použity se Vám otevřou v novém okně nebojte se, že se ztratíte v textu, můžete na ně klikat tedy hned pří čtení ! je to tak lepší).


 

                                                                     (Společné foto)

Vyjeli jsme v Pondělí brzy ráno, za svítání, plní odhodlání a nadšení. Čekala nás asi 3 a půl hodinová cesta, ve které jsme se trochu tlačili protože někdo vzal až moc jídla, tím pádem jsme museli nechat u Kouče Dankův orchestrion, nebo tak nějak se to jmenovalo. www.youtube.com/watch?v=y74GenqdP5U&ab_channel=MartinKrahulec. Nakonec se cesta obešla bez úhony a hned po příjezdu jsme se dali do plánovaného vaření, kde jsem měl být hlavním šefkuchařem já, nicméně jsem zístil že mé kulinářské schopnosti by čas od času potřebovali trochu oprášit tak jsem byl krutě svrhnut, naštestí se o některé z nás postarali holky Kája a Nikol ve všech směrech. Takový Jožko si vařil asi nějaké konzervy, ale stále lepší než Marek Czecz, který nehnul ani mrvou. Hned první trénink nás obklopila nádherná krajina, kterou jsem ješte neměl čest předtím vidět, jelikož jsem byl v Tatrách poprvé. Vyběhli jsme si na Popradské Pleso(1500m.n.m), což bylo od našeho rezortu(1307m.n.m) vzdáleno 5,5km. Tento běh byl ješte lehce i když nás na něm trápilo počasí, déšť a asi 10stupňů celsia, po zbytek soustředění bylo počasí na běh ideální někdy i slunečné, takže se v pohodě dalo trénovat i v kraťasech.

                                                                      (Krajina)

Den 2. 

Došlo jídlo. Kanibalismus na dosah... to zase ne dělám si srandu i když nám někdo snědl nutelu. I bez nutely jsme zvládli dát si rychlý a poctivý trenink, detaily nezdělíme z důvodu profesionální přípravy. No a aby toho nebylo málo někdo mi celé soustředění schovával můj treninkový deník, který jsem marně hledal. Naštestí se ten den zvládl i když na oběd byl Květák.www.youtube.com/watch?v=q3QUHHpWKwk&ab_channel=Benetomm. Na večeři jsme si chtěli dát halušky za 2 eura, ale za 2 eura nebyli...

 

"Kde je kozel zahradníkem, stará baba poručníkem, aby čert byl služebníkem"

 

Den 3.

Si někteří od nás vyběhli na Ostrvu (1984m.n.m) , pro jiné bylo soustředění spíše turistické za poznáním nových míst, kde se člověk ješte nevydal. No to zase ne v Tatrách je takový nával, že každý už něco viděl. Na oběd si nepamatuji co bylo, ale jisťe to byla lahůdka. Večer se hráli karty a tak různě. Sem tam někdo někomu vlezl do postele... Např. když vlezete do postele takému Otovi tak není zrovna dvakrát nadšený, ješte gor když mu tam lezu já.

Den 4

Vzpomínáme na nutelu a lížeme poslední zbytky. Trenínkový deník stále nemám, chuligáni mi ho dali až večer. Tento den nebyl snadný dopoledne byla rychlá fáze a odpoledne jsme si dali s Adamem běh na Rysy(2500m.n.m) nevyběhli jsme ho celý to není jen tak, ale z 85% asi ano, někteří šli turisticky jiní tam nešli. Naštestí jsme si ten den zašli na oběd poprvé do restaurace, to byl požitek.. Nastal poslední divoký večer...

                                                                          (Rysy vrchol)

 

Poslední den jsme si dali ješte nějaký ten trénink, a začínali se balit. Vyrazili jsme v poledne za pěkného počasí. V Tatrách jsme na přípravě potkali pár elitních českých bězců jako Jakub Zemaník, či Jan Kreisinger. Soustředění by se dalo zhodnotit jistě kladně naběhali jsme za tu chvíli hodně kilometrů já 110,5km myslím, že ostatní na tom byli podobně. Možná jsem na něco ve článku zapoměl ale co už, tenhle článek jsem dělal přes hodinu byl to boj, teďka už jsme zase v Jablunkově a chceme zpátky ! Song od Michaela J. www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y&ab_channel=michaeljacksonVEVO

 

Tento článek vytvořil a sepsal Marko Ch.