Nikodem na krosu v Itálii

11.01.2022 00:00

IAAF cross country Campaccio

 

Kros Campaccio v italském Legnanu je velice prestižním mítinkem s dlouholetou tradicí a já jsem měl možnost se jej účastnit. Na tento mítink jsem byl vybrán jedním dobrým manažerem, který posbíral pár šikovných běžců do auta, a jelo se. Cesta přes Německo a nádherné Švýcarsko se zasněženými vrcholky a panoramatickými výhledy až do teplé Itálie trvala necelých 13 hodin.

 

Ale teď už k závodu. Jelikož jsme byli v Itálii a skoro nikdo z pořadatelů neuměl anglicky, asi si dovedete představit jak takový závod, obzvlášť v těchto covidových časech asi vypadal. Nakonec jsme ale všechno zvládli a dostali se do areálu, kde jsme museli celou dobu nosit respirátory. Dokonce jsme museli startovat s nasazeným respirátorem. Trať byla dle mého názoru dokonalá. Rovina střídající se s mírnými kopečky a dvěmi překážkami určitě sedla nejenom mně. K tomu ještě nádherné počasí, sluníčko a 15°C. První 6 kilometrový kros jsem zvládl celkem dobře. Závod byl velmi náročný a hned od začátku se běželo celkem svižně. Ke konci jsem už začal tuhnout, ale zabral jsem ještě a to mi stačilo na hezké 15. místo.

 

Můj první start v juniorech a hned na tak prestižním mítinku. Jsem hrozně rád, že jsem dostal možnost zúčastnit se něčeho takového. Je to pro mě nová zkušenost a hlavně zážitek a motivace pokračovat dál. Start do nové sezóny se vydařil a teď hurá na halu!

Nikodem Mitrenga


ilustrační foto

Výsledky: tds.sport/it/race/12364