MČR a zlatá medaile!

23.06.2018 00:00

Mistrovství České republiky dorostu a juniorských kategorií, které letos proběhlo na stadionu Dukly Praha, bylo z naší strany obsazeno čtyřmi závodnicemi. Jen se nominovat znamená celý rok poctivého tréninku a odříkání. Tyto čtyři dorostenky si zaslouží obdiv a uznání. Zvládat stření školu, tréninky a být špičkou České republiky na středních a delších tratích je opravu obdivuhodné.
Počasí v Praze bylo po oba dny větrné, polojasné, oblačné, zkrátka všehochuť. Teplota kolem 15°C, dobrá nálada a krásný stadión, to vše doprovázelo toto úspěšné mistrovství.
Hned v sobotu dopoledne nám obrovskou radost udělala Karolína Sasynová, která potvrdila, že patří do Evropy a na trati 1500m  časem 4:42.19 zvítězila v nervy drásajícím finiši.
Zlato bylo na světě a s ním úsměv na tváři Karolíny a celé výpravy.
K večeru se běžela další patnáctistovka, která byla pro nás hodně zajímavá. Tentokrát to bylo 1500m překážek a na trati Markéta Sikorová Michaelou Šimurdovou. Děvčatům malinko utekla první trojce závodnic, což se už v posledním kole nedalo dohnat, ale opět na závěr skvělé zrychlení a časy 5:20.76 pro Markétu a 5:30.29 pro Míšu.
Bylo tedy z toho velmi krásné čtvrté a páté místo!
V neděli dopoledne, aby toho adrenalinu nebylo málo, startovala Markéta Sikorová a Terezka Marszalková na trati 3000m. Markéta unavená z minulého dne a týdne po nominačních bězích v Ostravě, u Terezky únava ze světového poháru v běhu do vrchu, kde startovala minulý týden. Takže předpověď pro tak náročný závod jako je trojka nevalné.
Avšak již při středečním tréninku v Jablunkově obě závodnice vykazovaly skvělou formu i po tak náročném víkendu. Hold mají natrénováno a nic je jen tak nezlomí si myslel trenér.
Děvčata obsadila šestou a sedmou příčku. Jaké bylo ale překvapení po doběhu! Obě trať zvládly v osobních rekordech! Terezka časem 10:44.19 běžela uvolněným stylem jako by minulý týden nebyl a Markéta za ní stejným způsobem v čase 10:50.36. Na koncovce bylo vidět co dokáže vůle, takovou bojovnost a nasazení stylu,“ lehnu a nebo vyhraju“ jsem ještě u  těchto závodnic neviděl, naprosto skvělé!! (Zřejmě ty nudle vařené v konvici).
Díky za nádherné zážitky z letošního MČR  a poklona této čtyřce!!
Ps: Takhle trenérům  asi ještě při závodech nervy netekly.

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/31952/0/2

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/23.6.-24.6._2018_MCR_dorost_a_juniori_Praha/?utm_source=notification&utm_medium=email&utm_campaign=album-created