Hornická desítka

03.11.2018 00:00

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejnavštěvovanějších závodů frýdeckomísteckého běžeckého poháru je Hornická desítka. Tento masový závod s dlouholetou tradicí se netají svou prestižností. Celkově do Frýdku-Místku dorazilo 2584 běžeckých nadšenců! Je to sice o něco méně než v předešlých ročnících, ale přes nepřející sychravé počasí je to úctyhodný počet. Mládež bojovala o nejlepší umístění na okruhu dlouhém 836 metrů a právě zde bylo největší zastoupení závodníků. Na start se postavilo přesně 918 dětí. Oblíbeným „závodem“ v posledních letech je běh pro zdraví, kde si jeden kilometr může přijít odběhnout každý, kdo chce udělat něco pro svůj zdravý životní styl. V odpoledních hodinách proběhl start hlavního závodu na 10 kilometrů, ale ještě před tím si mohli zájemci, které desetikilometrová trať příliš neláká vyzkoušet závod mílařů, přesněji trať dlouhou 3333 metrů.

 Teď už ale k našim šikovným závodníkům. Hned na začátku programu se prvním místem na třístovce blýskla Lenka Trombiková. Vojta Kulich v parádním běhu na osmistovce vyválčil bronzovou medaili. Pro celkem nečekané vítězství si v obrovské radosti doběhl Vojta Turek a kompletní sbírku medailí v mládežnických kategoriích uzavřel hezkým druhým místem Franta Szkatula.

O asi největší překvapení hlavního desetikilometrového závodu se postarala Aneta Chlebiková, která si v úžasném osobáku 34:47 min. doběhla pro první místo téměř půl minuty před druhou Simčou Vrzalovou! O neméně lepší výsledek se zasloužil Tomáš Lichý, který vybojoval druhé místo a za skvělým slovenským závodníkem Tiborem Sahajdou zaostal o zhruba 30 vteřin. Obrovská gratulace, jen tak dál! V juniorské kategorii se může pyšnit třetím místem a výborným časem Kuba Konderla. Na pouze jednu soupeřku nestačila taktéž mezi juniorkami Terka Marszalková a mohla tak domů odjíždět více než spokojená.

Pochvalu si zaslouží jak ti malí, tak ti velcí závodníci za odvahu nastoupit na start a bojovat nejenom se soupeři, ale taky s vlastní vůlí! Obrovské poděkování patří také pořadatelům za skvělou organizaci a úsilí, které do toho vložili! Nebudu zde vypisovat všechny výsledky, jelikož účast byla tentokrát opravdu velká. Vím, že za zmínku stojí mnoho výborných výsledků a osobáků, ale protože jsme tak vyjímečný klub, bylo by to vypisování na dlouho. GRATULUJI VŠEM!

K.S.

Výsledky zde:Hornická 10 2018 výsledky 10 km.pdf (175803)

Hornická 10 2018 výsledky mílaři.pdf (112010)

Hornická 10 2018 výsledky mládež.xls (143360)

Foto: stseibert.rajce.idnes.cz/