Gírová

28.09.2015 00:00

A máme za sebou další vrchol našich okolních Beskyd. Dalším závodem ze seriálů soutěže Beskydské vrcholy byl již osmý ročník běhu na Gírovou.
Nepříjemný ranní chlad a mlha po desáté hodině vystřídalo polojasné nebe a nějakých 15°C.
Z našeho klubu se i přes dost vysokou marodku zůčastnilo celkem 24 členů. Ti co nemohli, ať již z důvodu nachlazení či jiné nemohoucnosti běžet, přišli fandit, pokecat a možná i něco sníst.
Nyní se patří poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci či sponzoringu. Petr Tvrzník, hlavní postava Běhu na Gírovou opět pár nocí nespal ze starostí, aby vše klaplo, takže díky Petře.
Rovněž manželům Skupňovým nebo Skupieňovým (omlouvám se, ale fakt nevím jak to napsat) patří velké díky za sponzoring a krásné medaile a poháry.
Taktéž městu Jablunkov, DDM a ostatním sponzorům a všem kteří přiložili ruku k dílu.
Na start se postavilo 74 účastníků včetně dětí. Ti nejmladší startovali na poloviční trati cca. 3km. Po zavední této polovičky pro nejmenší opět pár dítek na startu přibylo. Zdá se, že nápad podpořit ty nejmladší se vyplácí. Třeba je namísto facebooku naučíme běhat. Naši si vedli skvěle, rozepisovat kdo co vyhrál by zabralo spoustu času a místa, vše si najdete ve výsledcích stačí napsat že, naši slidili 12 medailí.
Tomáš Lichý zvítězil celkově a vytvořil nový rekord tratě 25:41.
Nejpěknější byly stupně vítězů juniorek, kde první tři místa patřila děvčatům Peterkovým. Myslím, že mi dáte všichni za pravdu jak je úžasné, že se všechny tři věnují sportu a běhu konkrétně.
Ačkoliv mi o do kopců nejde, vždy se budu rád účastnit těchto přátelských běhů a budu je podporovat.
Díky všem za krásné sváteční pondělí!!

Výsledky:Běh na Gírovou 2015 - výsledky.xls (40960)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/28.9.2015_Beh_na_Girovou