V hlubinách Nitranského Pravna

28.11.2015 00:00

Minulý týden na Husariku roznášeli pořadatelé letáčky o tomto závodě (CESTNÝ BEH KRAJOM HORNEJ NITRY), hned jsem zbystřil očko své modravé, že tohle by mohl být skvělej závod ! Začal jsem jednat okamžitě a podařilo se mi sestavit dream team. Sen se stal skutečností! Za poměrně sychravého a mlhavého počasí okolo 0%C (netuším,kde najdu na klávesnici stupeň) tedy naše partička já - Marko Ch., Daniel Delina, Jožko a Miluška Bielezsovi vyrazili směr Budapešt (je to odborný termín, protože leží na stejném směru naší cesty Nitranské Pravno cca 100km od Jablunkova). I když u Jožka bych si u stejného příjmeni z Milkou nebyl jistý, protože v průběhu výletu přišel k úplně cizímu dítěti ! Ano je to tak četli jste správně...

Hned po dojezdu na malebné náměstí nedalo Budapeště v Nitranském Pravnu jsme se zašli nikoli oddat, ale nahlásit na městké radnici, teda kromě Jožka ten se staral o to dítě. Fakt pech jet takou dálku na závody a pak ani kvůli tomu neběžet. Trať byla lehce kopcovitá, kde nechyběl přeběh přes louku v sousední vesničce, či šotolinový terén. Vedla také vesničkou Malinovka, což je jedna z nejhezčích vesnic na slovensku, ani jsme si nestačili užít její buket jelikož jsme ji doslova prolítli. Trasa měřila okolo 10,3km.

"Všíchni dospělí byli dětmi, ale málo kdo si na to pamatuje"

Na start se postavilo 78 postav, které si chtěli změřit své síly na tomto drsném závodě. Úspěch na trati byl jednoznačný zisk dvou medailí, úspěšnost 66% vykazuje jediné, příště podobně jako Jožko by se měl Danek dát na hlidání dětí. Samozřejmě žertuji každý kdo doběhl, co doběhl každý kdo se zůčastnil tak mu jistě naleží velká poklona. Závod se mi za pomocí síly Herkulovy, nebo tréninku či talentu, jídla, alkoholu, cini minis, magnesie, BCAA, banánů, grepů, McWrapů nebo mysli podařilo vyhrát absolutně (34:31). Hmm cini minis byl bych nesmírně poctěn kdyby mi ho někdo někdy donesl na trénink, nikdy nezapomenu na jejich chuť. Obdobný úspěch slavila i Miluše Bielezsová (49:56), když proťala cílovou pásku na krásném druhém místě ve své kategorii, svůj úspěch oslavila vínem. 
Závěr není třeba, ale vlastně mohu zmínit, že kousek od Budapeště jsme se stavili k pamatníku Josefa Gabčíka a rubli si tam jedno nebo dvě selfí (spíše tři nebo čtyři) s jeho bronzovou sochou odhadovánou na 99 499kč !

 

Výsledky a ostatní info o závodě naleznete zde: beh.sk/pretek/cestny-beh-krajom-hornej-nitry-2/

Tento článek vytvořil a sepsal není-li uvedeno jinak Marko Ch.