MČR v krosu 2017

25.11.2017 00:00

Dlouhoňovice, tato malá obec se stala letošním dějištěm Mistrovství české republiky v přespolním běhu. Celkem čítala výprava TJ TŽ Třinec 15 závodníků z toho 14 běžců z Jablunkova - Tomáš Lichý jako by byl náš, stejně jsme všichni jedna rodina takže jaképak Třinec nebo Jablunkov. Podstatou věci je, že jelo závodit 15 běžců.
Letošní ročník krosu, byl dle komentářů našich i jiných závodníků obtížnější než loňský, který se běžel V Motole na golfovém hřišti. V Motole byly tratě mnohem kopcovitější, takže jsem zvažoval, proč byl letošní ročník po mírně zvlněném terénu, i když výběhy taky byly, o tolik těžší. Loni se totiž běhalo po golfovém hřišti, kde bylo bláto jen místy a jinak solidní travnatý povrch, letos byly tratě vedeny po poli, kde bylo bláto téměř všude, takže nějaký odraz a protažení kroku se nekonal. Z toho důvodu měli výhodu silové typy běžců (krosaři, vrchaři, půlkaři), což je vidět i na výsledcích. Tohle je samozřejmě jen můj názor, ale patří to k hodnocení celého závodu. Podmínky měli všichni stejné.
Teplota kolem 5°C s mrazivým větrem, naštěstí bez sněhu a deště závodu také nepřidala, co ale čekat koncem listopadu.
Letos se nám medaile přivézt nepodařilo, to nic ale nemění na velmi kladném hodnocení našich. Všichni ze sebe vydali opravdu maximum, někteří šli do takových extrémů, že až v cíli až kolabovali. Konkurence byla obrovská! Na některých startech stálo téměř 100 běžců, stačilo špatně odstartovat a bylo po nadějích.
Bezvadná závodní atmosféra u našeho týmu, kdy ti starší fandili mladším a naopak, byla samozřejmostí. O tom co všichni podstoupili, vám přiblíží fotografie Jany Sasynové.
Velké poděkování patří celému týmu za neskutečnou bojovnost a skvělou partu!
Je to sport, takže jedeme dál!!

Naši:
Markéta Sikorová 38, František Szkatula 9, Nikodem Mitrenga 32, Marek Krišica 77, Jakub Konderla 52,  René Sasyn 13, Aneta Chlebiková 12, Eva Galaczová 19, Ivana Lubojacká 21, Markéta Sikorová 9, Michaela Šimurdová 8, Karolína Sasynová 10, Kateřina Supiková 54, Matrek Chrascina 13, Tomáš Lichý 11.

Výsledky:online.atletika.cz/vysledky/27995

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/25.11._2017_MCR_v_krosu_Dlouhonovice