Famózní Hornická desítka

04.11.2017 00:00

Něco takového tady ještě nebylo! Letošní ročník hornické desítky drží určitě rekord, co se týče našeho klubu. Celkem 62 startů našich a 13 medailí je opravdu „nářez“, který tady ještě nebyl.
Jako třešnička na dortu je celkové vítězství v hlavním závodě Marka Chrasciny v čase 31:12!!
Nádherné slunečné počasí, skvělé běžecké podmínky a tradičně perfektně zvládnutá organizace zdobily tento tradiční závod. Velkou pochvalu si zaslouží naši nováčci, kteří se poprvé vrhli na tak obrovský závod a nebáli se reprezentovat náš klub. Vedle vítězství Marka Chrasciny nám medaile z hlavního závodu vybojovaly i naše děvčata. Aneta Chlebiková doběhla v ženách na třetím místě a Markéta Sikorová v juniorkách vybojovala stříbrnou medaili, bravo!!
U mílařů zase řádili sourozenci Sasynovi, kde René zvítězil a Kája vybojovala stříbro. Nutno dodat, že oba před tímto závodem běželi osmistovku, kde zvítězili!! Paráda!
No a mládež nezůstala o nic pozadu. Lenka Trombíková na trati 300m skvělým finišem zvítězila, Nikolka Ernstová byla třetí, skvělé děvčata! Pak už na 836 metrech Vojta Kulich vybojoval stříbro, Vojta Turek bronz, parádní na přípravku!
V žactvu František Szkatula doběhl stříbrný a již zmiňovaná Kája Sasynová s Míšou Šimurdovou braly zlato a bronz. Vše pak zakončil René Sasyn zlatem na trati 836m.
Naprosto parádní výsledky a skvělá parta!!  Když porovnáte Jablunkov s ostatními městy a velkoměsty, není co dodat.
Díky rodičům, závodníkům a fandům za skvělý den. Ostatní snad prominou, že jsme se nezmínili o všech, ale 62 startů je opravdu dlouhý seznam.

Výsledky: H 10 2017 výsledky mládež.xls (198656)

                results.onlinesystem.cz/ResultsOverall/Index/1025

Foto: stseibert.rajce.idnes.cz/