Bronz z MČR na dráhové desítce!

24.04.2021 00:00

V letošním roce se i přes Covidovou krizi podařilo uskutečnit další z mistrovských závodů. Tentokrát bylo na řadě dráhové Mistrovství České republiky v běhu na 10000m.
Na tomto mistráku jsme měli zastoupení v juniorské kategorii díky Markovi Krišicovi. 
Mistrovství bylo spojeno se Slovenskou republikou, takže MČR proběhlo u našich východních sousedů na Slovensku ve městě Skalica.

Marek se vypravil v sobotu s kůží na trh bez jakýchkoliv předešlých testovacích závodů. Letos prostě závody nejsou, takže otestovat běžce jak na tom je, probíhá pouze v tréninku a tam jde jen o hrubý odhad.
Marek je poctivý v tréninku a v letošní sezóně byla příprava obzvlášť dobře odvedená, proto jsem tajně doufal v kvalitní čas a umístění.
Marek Krišica získal bronzovou medaili v na dráze v běhu na 10000m v čase 33: 22.59!!
S Markem jsme se dohodli, že poběží se záznamem tepové frekvence, abych mohl celý závod vyhodnotit. Jeho záznam tepu ze závodů vypovídá o naprosto profesionálním přístupu. Nazval bych to profesorským během, pěkně vzestupně až do cíle.
Na takhle dlouhých tratích je tento styl více než nutný. Bylo to vidět i v závodě kde se Marek pohyboval stále kolem osmého místa, později tempo stupňoval a na poslední dvoustovce rozhodl v souboji o své bronzové medaili.
Gratulace k medaili z MČR, jen tak dál Marku!!
Řekl bych, že naší skupině příprava v přírodě zatím jen prospívá, vždyť letos co MČR, to medaile. Super!
K.L

Výsledky: statistika.atletika.sk/vysledky/2206/0/2